Ma, tu ai dus gunoiul?

El si ea erau casãtoriți de mai mulți ani. Aveau deja şi un copil. Cãsnicia lor era una modernã, mergeau singuri la unele evenimente, asta neafectând cu nimic relația. Dacã unul din ei intra într-un local singur sau cu nişte prieteni, fie şi aparținând sexului opus, celãlalt nu se supãra. Fiecare cu “afacerile” lui.

Inr-un din zile, el s-a oprit pentru câteva clipe la cea mai luxoasã dar şi frecventatã cafenea din oraş. S-a aşezat cuminte la o masã şi aştepta liniştit sã vinã cineva sa-i ia comanda. Voia o cafea. Localul nu era prea aglomerat la ora aceea, mesele erau aproape toate libere. Iatã cã apare şi opspãtãrița sã-i ia comanda. Spre supriza amândurora era o cunoştințã de-a lui. Se leagã o conversație între cei doi, întrucât ea nu prea avea treabã, clienții erau extrem de puțini. Ca atare, se aşeazã şi ea la masa lui şi încep o  discuție mai îndelungatã, probabil amintiri comune.

Dar iatã cã în local apare, pe neaşteptate, cu nişte treburi de la firma la care lucra, soția lui. Incã tânãrã, încã arãtoasã. Suficient sã-i atrgã gelozia ospãtãriței, care lãsã sã se înțeleagã cã o deranjeazã prezența celeilalte femei, fãrã a bãnui nicio secunda cã cei doi erau cãsãtoriți. De fapt, puținã lume ştia cã el este cãsãtorit. Glumea, zicând cã unii îi cer dovezi cã este legat cu acte în regulã.

Cei doi soți se salutã politicos:

–         Bunã.

–         Bunã.

Destul de rece, de parcã abia se cunoşteau. Ea se aşeazã liniştitã şi fãrã sã cearã voie la masa celor doi. Ospãtãrița o ignorã pe nou-venitã. Discutã cu el ca şi cum nimeni nu ar mai fi la masã. Lucruri, din care sã înțeleagã cealaltã femeie ca ea a fost prima la masa aceea şi nu e binevenitã. Soția tânãrului nu zice nimic cãteva minute bune. Soțul continuã sã discute cu ospãtãrița fãrã sã facã prezentãrile.

Sãtulã de obrãznicia ospãtãriței, soția lui se apleacã uşor spre el şi-l întreabã, fãrã sã clipeascã pe soțul ei:

–         Ma, tu ai dus gunoiul azi dimineațã?

La auzul acestor cuvinte, opspãtãrița a înțeles cine era femeia şi, abia atingând pãmântul, ieşi grãbitã din încãpere.

Cei doi soți au izbucnit în râs, amândoi având simțul umorului şi nedându-se niciunul în lãturi sã facã o farsã cuiva.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s