Mută eşti tu

Imi amintesc cu mare drag de zilele din tinereţea mea, dar mai ales de nopţile pe care le pierdeam, cu chefurile până în zori de zi, iar dimineaţa mergeam la serviciu,  uneori direct de la petrecere. Si doamne, ce ani erau aceia, nu aveam nimic a doua zi, poate un pic de oboseală, dar în rest rezistam până seara, cu toate treburile şi de la serviciu şi de acasă. Incropeam o petrecere din mai nimic, nu ne adunam numai la zile de naştere sau onomastice, găseam noi un motiv să ne întâlnim. Femeile se ocupau de mâncare iar barbaţii  de băutură. Nu ştiu cum se făcea, dar întotdeauna reuşeau să facă rost de ea, deşi era criză.

Mi-amintesc în special de una dintre întâlniri, unde totul o luase razna. La un moment dat, nimeni nu mai dansa, muzica nu se mai auzea, chiar şi conversaţiile stagnau. Cu toate astea, nimeni nu dădea nici măcar un semn că ar vrea să plece acasă. Intr-o stare de semisomnolenţă, doi dintre barbaţi jucau şah. Insă erau destul de beţi să nu-şi mai amintească, de fapt, ce făceau. N-ar fi avut cum, pentru că în timp ce jucau şah îşi scăpau capul in bărbie, moţăind. Din când în când, unul din ei striga, ridicându-şi capul:

– Mută!!

Celălalt işi ridica şi el puţin capul, dar aţipea la loc. Mai trece un pic de timp şi al doilea îşi aminteşte şi el că jucau şah şi strigă :

– Mută!!

Vazând că prietenul său nu-l aude, mai strigă o data:

– Mută!

Bietul om, abia trezit din somn, îşi ridică bărbia, cu pleoapele întredeschise uşor, cât să ne vadă şi strigă indignat:

– Mută eşti tu cu nevastă-ta!!

Sigur că veselia a reizbucnit, cei doi s-au mai trezit, dar totuşi petrecea s-a spart destul de repede.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s